Bijna tijd voor Dagen zonder vlees
Binnenkort is het opnieuw tijd voor Dagen zonder vlees. Ben je sowieso al vegetariër of wil je de opwarming van de aarde een beetje voorkomen door van 18 februari t.e.m. 4 april 40 dagen lang geen vlees te eten? Dan is Dagen zonder vlees zeker iets voor jou.
Het doel van deze campagne is mensen bewust maken van de impact van onze vleesconsumptie op het milieu.
Waarom 40 dagen geen vlees eten?
- Om ontbossing te voorkomen
De Belgische vleesproductie slorpt elk jaar een bos ter grootte van België op. - Voor jouw gezondheid
Veel vlees eten vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. - Om biodiversiteit te stimuleren
Door de grootschalige ontbossing gaan er veel diersoorten verloren. Denk bijvoorbeeld aan de grote stukken regenwoud die vernietigd worden om weilanden voor veeteelt aan te leggen. - Om dierenleed tegen te gaan
Wanpraktijken om veeboerderijen komen regelmatig in het nieuws. Plofkippen, dieren die op veel te kleine oppervlakte op stal staan en vol antibiotica gepompt worden, ….
Je ziet het de voordelen van geen vlees eten zijn niet min.
Als de Nederlandse bevolking 1 dag per week geen vlees eet, bespaart dit net zoveel CO2 als wanneer er 1 miljoen auto’s van de weg worden gehaald.
Lees meer over de voordelen van minder of geen vlees eten op www.dagenzondervlees.be
Dit jaar kan je aan Dagen zonder vlees deelnemen als groep. Schrijf je in met jouw bedrijf binnen één van de veertig categorieën en maak kans op de hoogste plaats binnen jouw sector. Veggie-competitie!
Enkele vegetarische recepten om je op weg te helpen
Ben je van plan om je in te schrijven voor Dagen zonder vlees? Op de site zelf zijn een hele hoop recepten terug te vinden. Maar ook Empty the Fridge vind je inspiratie voor die hopen groenten die je voor 40 dagen zonder vlees in huis gaat halen.
Mijn persoonlijke favorieten
- Pasta veldslapesto met gegrilde pompoen en fetakaas
- Spanakopita
- Marokkaanse groentenstoofpot met couscous
- Bloemkool quinoa burgers
- Groentencurry
Bekijk ook het promofimpje
ines
Ik ga het dit jaar eens proberen 🙂 Hopelijk lukt het mij, het enige wat ik vreselijk ga missen is prepare (want ik eet echt heel weinig anders op een boterham). Maar voor de rest hoop ik dat het lukt 😀
Empty the Fridge
Hey Ines,
Mmm. Een boterham met preparé. Ja dat wordt lastig. Misschien kan je bieten hummus in de plaats proberen… De kleur komt ten minste in de buurt :).
https://emptythefridge.be/recept/hummus-met-rode-biet/